Kongres Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju 2018


 

Kongres Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju 2017


 

     
     
Dragi članovi, predstavili smo se u IAPD-ovom newsletteru u svibanjskom broju.                      Kongres
 

OBAVIJEST O ODOBRAVANJU INTERVENTNOG UNOŠENJA PARAFORMALDEHIDNIH PASTA ZA DEVITALIZACIJU PULPE ZUBA


HDDPS/HLZ Sekcija za dentalnu traumatologiju službeno postoji!HDDPS/HLZ je predstavljen u European Journal of Paediatric Dentistry.


 

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA

Skupština je održana 02.02.2016. u prostorijama hotela International. Miramarska 24 u Zagrebu s početkom u 20.00h sa slijedećim dnevnim redom:
1.    izvješće predsjednika
2.    izvješće tajnika
3.    izvješće rizničara
4.    ostala izvješća
       –    Zagreb
       –    Rijeka
       –    Čakovec
       –    Koprivnica
       –    Slavonski Brod
       –    Velika Gorica
5.    osnivanje sekcije za dentalnu traumatologiju HDDPS/HLZ
6.    prihvaćanje smjernica
7.    razno

Skupštinu je vodila predsjednica radnog predsjedništva prof.dr.sc. Nataša Ivančić Jokić

Članstvo je izviješteno o slijedećem:
    Nakon 6 mjeseci ažuriranja ažurirano je članstvo. Društvo u ovom trenutku ima 57 evidentiranih članova s područja gotovo cijele RH, iz brojnih stomatoloških, ali opće medicinskih struka. Radi se o svim onim liječnicima koji su vezani uz rad s djecom bilo na preventivnom ili kurativnom planu, a voljni su uključiti se u rad Društva. Svi članovi su redoviti osim jedne članice koja je pridruženi član, jer je nemedicinske struke, a počasnih nema. Još 3 kolegice učlanile su se naknadno ih je UO potvrdio na skupštini.
    Oformljena je radna grupa za međunarodnu suradnju. Za predsjednika grupe predložena je prof.dr.sc. Martina Majstorović, dr.med.dent, a članovi su: mr.sc. Vesna Barac Furtinger, dr.med.dent i Kaja Gmaz, dr.med.dent.
    Produženo je članstvo u IAPD
    SIOI želi okupiti i prezentirati što više društava koja se bave dječjom stom. te će ih prezentirati putem svojeg časopisa EJPD, a predstavljanje našeg društva će izaći u broju za 12. mjesec ove godine.
    Prikazani su znanstveni radovi koji su objavljeni tijekom 2016. godine, a čiji su autori članovi Društva.
Društvo bi  preuzelo organizaciju kongresa AMOP-a u suradnji s HSD 2018. ukoliko otpadne organizacija od strane Egipatskog društva za dječju stomatologiju ili eventualno 2022.
    Društvo financijski stoji zadovoljavajuće
Regionalni preventivni programinaših članova se s velikim uspjehom provode u:
Zagrebu, Rijeci, Čakovcu, Koprivnici, Slavonskom Brodu i Velikoj Gorici s time da su članovi iz Velike Gorice proveli i međunarodnu akciju u sirotištu na Kapverdskim otocima u Africi.
    Dana 4.10.2016 U.O. Društva zaprimio prijedlog za osnivanje sekcije za dentalnu traumatologiju te program rada iste od strane Inicijativnog odbora kojeg je činilo 8 članova. Prijedlog naziva sekcije je: „HDDPS/HLZ Sekcija za dentalnu traumatologiju“. Prijedlog je dan na glasanje i jednoglasno je prihvaćen te je donesena je odluka o osnivanju sekcije pod nazivom „HDDPS/HLZ Sekcija za dentalnu traumatologiju“.

    Prihvaćene su  smjernice EAPD i AAPD kao valjane smjernice za HDDPS/HLZ jer su priznate i od većine svjetskih društava za dječju stomatologiju.
Skupština završena u 21.00.


11. SLOVENSKI PEDONTOLOŠKI DNEVI
LJUBLJANA, Austria Trend Hotel Ljubljana, Dunajska cesta 154
30. september – 1. oktober 2016

 


Održana konstituirajuća sjednica Društva

Konstituirajuća sjednica Društva održana je 04.02.2016. u prostorijama HLZ, Šubićeva 9 u Zagrebu. Novi upravni odbor je jednoglasno definiran u konačnom sastavu koji se može vidjeti u odjeljku „organizacija“ na ovoj web stranici. Iskazana je potreba za ažuriranjem članstva, za što je odlučeno da se pošalju pristupnice svim dosadašnjim članovima, ali i kolegama koji su zainteresirani da se po prvi puta učlane u Društvo. Odlučeno je da se djelovanje društva intenzivno prikazuje kroz mrežnu stranicu te je definiran i izgled mrežne stranice. Dogovoreno je i djelovanje za predstojeći Dan oralnog zdravlja. U.o. je izviješćen da je organizacija kongresa za 2016. je u poodmakloj fazi te da postoji i mogućnost kandidiranja za organizaciju kongresa Mediteranskih društava za dječju stomatologiju koji bi se organizirao u suradnji s HSD krajem 2018. Na tom tragu predloženo je da se osnuje radna grupa za međunarodnu suradnju. Također se pojavila i ideja o osnivanju sekcije za traumatologiju.